Ruziënde moslims en christenen horen vandaag de dag niet meer bij de stad Yogyakarta in Indonesië, dat zijn beelden van vroeger. Respect hebben voor elkaar, is het nieuwe motto. Deze stad staat namelijk bekend om haar tolerantie.

Met een zwarte schoudertas, een bril op en een brede lach komt de jonge gedreven Antonius Saptono aanlopen. Hij is in de leer bij de pastoor van de Gereja kerk in Yogyakarta, Indonesië. Deze kerk is in korte tijd een bekende kerk geworden en Antonius speelt daarbij een belangrijke rol. Hij doet er namelijk alles aan om jongeren van allerlei religies bij elkaar te brengen. Hij wil hen niet bekeren tot het christendom, hij wil simpelweg dat de verschillende religies elkaar respecteren en begrijpen. Vooral de mensen van de moskee die vijftig meter verderop staat. Het enige wat tussen hen in staat is een parkeerplaats.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.