Steeds meer bedrijven gaan over tot milieuvriendelijk ondernemen. Om kosten te besparen, om het milieu te ontzien en om tegemoet te komen aan groeiende eisen van consumenten. Het Amsterdamse Bicyclehotel biedt gasten de mogelijkheid om op een groene manier te overnachten. Wat is dit voor een hotel en wat vinden de gasten?

'Een klimaatvriendelijk hotel sinds 1991', zo staat vermeld op het visitekaartje van het Bicyclehotel. Dit kleine hotel in de Amsterdamse Pijp dankt zijn naam niet alleen aan de fietsen die hoog tegen de muur van het hotel zijn bevestigd; in het Bicyclehotel kunnen gasten voor € 7,50 per dag een fiets huren. Een meer milieuvriendelijke vorm van transport is bijna niet denkbaar. Maar met betrekking tot milieu en klimaat heeft het hotel zijn gasten veel meer te bieden. Op het dak staan bijvoorbeeld zonnecollectoren die het hotel van elektriciteit voorzien. En gezien er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeds meer gebruik gemaakt wordt van groene energie, gaat het Bicyclehotel mee in de trend. In 2008 groeide het verbruik van duurzame energie in Nederland van 2,9 naar 3,4 procent.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.