Het Internationaal Strafhof zoekt Joseph Kony; één van Afrika’s meest gevreesde en wreedste rebellen. Ook journalist Matthew Green zoekt Kony en beschrijft deze zoektocht in zijn boek 'De Tovenaar van de Nijl'. Omdat niemand eigenlijk precies weet wie Kony is en waarom hij oorlog voert, wil Green het hem zelf gaan vragen.

Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Kony is omgeven door de meest bizarre mythen. Zo zou hij door stemmen in zijn hoofd geleid worden. Hij is wreed, onberekenbaar, intrigerend maar vooral onvindbaar. Al jarenlang. Soldaten van het verzetsleger van de Heer, waar Kony de leiding over heeft, hebben duizenden kinderen ontvoerd die ze als kindsoldaten of als seksslaven gebruiken. Ze zijn erom berucht dat ze de oren van hun slachtoffers afsnijden en hun lippen met een hangslot dichtmaken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.