Wat kun je doen om het milieu een handje te helpen? Die vraag hield Vanessa Farquharson een jaar lang bezig. Elke dag voerde ze een groene verandering door en deed hiervan verslag op haar blog 'Green as a Thistle'. Met als resultaat het boek ‘Groen, groener, groenst’.

Naakt slapen, geen wc-papier gebruiken voor de kleine boodschap en stoppen met scheren, het zijn een aantal gedragsveranderingen waarvoor blogger Vanessa Farquharson kiest in haar groene jaar. Van maart 2007 tot en met februari 2008 beschrijft zij op haar weblog openhartig over haar milieubewuste keuzes. De motivatie voor het groene jaar is duidelijk: Farquharson vraagt zich af of ze in staat is om milieuvriendelijk te leven. Als zij goed kan zijn voor de aarde – zonder dat haar behoefte aan flatterend licht, te dure champagne en reality-tv in het gedrang komt – kan iedereen het. De blogger in spe vindt het tijd om iets te doen voor het redden van de wereld. Er is genoeg gepraat, tijd voor actie.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.