Het doemscenario van zowel wetenschappers als science fiction van een wereld geregeerd door robots zal er waarschijnlijk niet komen. In plaats van onderdrukt te worden door machines raakt de mens in steeds hogere mate onderhevig aan een technologische invasie van zijn eigen lichaam.  

De technologische ontwikkeling raast met zo een hardnekkige snelheid voorwaarts dat niemand meer in staat is om alle ontdekkingen die gedaan worden en de vooruitgang die geboekt wordt bij te houden. Het denkvermogen van computers groeit sneller dan de menselijke kennis welke dankzij het internet wijdverbreider en toegankelijker is dan ooit tevoren. De mens heeft zich in staat getoond leven naar haar hand te zetten door middel van klonen en genetische manipulatie terwijl kunstmatige intelligentie meer en meer onderdeel zal worden van ons dagelijks leven. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.