Steeds meer internetgebruikers delen hun opinie met de hele wereld. Of toch niet? Niet overal is toegang tot blogsites de normaalste zaak van de wereld. In China zijn er talloze regels die internetgebruikers het zwijgen op kunnen leggen. Toch klimmen er geregeld bloggers over The Great Firewall of China om hun visie via het wereldwijdeweb te delen.

George Ding is eigenaar en blogger van The Hypermodern. “We schrijven commentaar en persoonlijke essays over het leven in China. We willen een andere kijk bieden op dingen die gebeuren.” Zo valt er een persoonlijk stuk te lezen over Leftover women. Dit begrip slaat op vrijgezelle vrouwen van boven de dertig. De schrijver van het stuk beweert dat de druk voor vrouwen nergens zo hoog is als in China. Bovendien worden er pijnlijke details prijsgegeven die schetsen hoe de situatie voor leftover women momenteel is. “Mijn moeder kocht een nieuwe televisie en een nieuwe bank omdat ze dacht dat ik een vriendje mee zou nemen”, citeert de schrijver.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.