Ecotoerisme is vandaag de dag fancy en hip. Weg van de drukbezette stranden, op zoek naar iets anders. Wereldwijd is ecotoerisme uitgegroeid tot een miljoenenbranche. In gladgestreken brochures staan mooie foto’s met uitgebreide reispakketten. Zover is het ecotoerisme in Bolivia nog niet, maar het wordt wel steeds populairder.

Op slechts twee uur rijden vanaf La Paz kan elke toerist die van rust en natuur houdt, genieten van de nog ongerepte Andesgebergten. Onder leiding van een lokale gids uit de gemeenschap, die zowel de Spaanse als de inheemse taal beheerst, worden wandeltochten georganiseerd. Een kleine herberg, gelegen op zo’n 4.000 meter hoogte, aan de voet van nog hogere bergen, biedt ruimte aan ongeveer 24 logés. “Aan de herberg moet nog veel gebeuren, er is vaak geen warm water, binnen is het koud en ook het interieur kan verbeterd worden. Maar we zijn in ieder geval op een niveau waarop we gasten kunnen ontvangen”, aldus directeur Roberto Pomo.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.