Slapen, eten, huiswerk maken, gamen en seks. De dagelijkse levensbehoeften van iedere student. Maar hoe combineer je die als je met z'n vijven een ruimte deelt ter grootte van een kleine woonkamer? In China weten ze daar wel raad mee.

Studeren wordt in China gezien als de enige manier om hogerop te komen. Er heerst daardoor een grote concurrentiestrijd om toegelaten te worden tot een universiteit. Door de concurrentiestrijd komen veel studenten terecht op universiteiten die vele uren bij hun geboortegrond vandaan liggen. Op de campus wonen is daardoor de enige optie. Tracy, Farmer, Eric, Siyuan en Shawn studeren aan de Beijing University of International Business and Economics (UIBE). Alle vijf de jongens zijn op minstens vier uur rijden van Beijing opgegroeid. Sinds september 2011 delen ze een kamer in Huizhi Building, de mannenflat op de campus van de UIBE.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.