Het jaar 2014 staat voor Indonesië in het teken van verkiezingen. De parlementsverkiezingen zijn inmiddels geweest en de presidentsverkiezingen vinden aanstaande woensdag plaats. De vrijwilligers van Komisi Pemilihan Umum (KPU) in Yogjakarta zijn druk in de weer met het verschaffen van informatie over het politieke kiesstelsel om inwoners meer inzicht te geven in de Indonesische politiek.

Geroezemoes, getoeter en een klein beetje gejuich is te horen als de parade van de Komisi Pemilihan Umum voorbijkomt. Er komen mannen in traditionele kleding op paarden voorbij terwijl andere mannen, vrouwen en kinderen pamfletten uitdelen. Het is een teken dat er verkiezingen aankomen en dat de inwoners binnenkort weer kunnen stemmen. Ineens overstemt het lawaai van trommels het geroezemoes. Mannen beginnen aan een traditionele dans en de sfeer zit er goed in bij het publiek dat mee begint te dansen. De parade lijkt niet op een festiviteit dat in teken van de politiek staat, maar meer op een groot feest, alsof er al een nieuwe president gekozen is.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.