Terwijl in Nederland wordt gediscussieerd over Piet, wel of niet, houdt in Maleisië het Oktoberfest de gemoederen bezig. Dit Duitse exportfeest wordt in het islamitische land steeds populairder. Maar als het aan de regering ligt, wordt het dit jaar voor het laatst gevierd. Althans, zo berichten de media, de Maleisische bevolking lijkt zich er niet zoveel zorgen over te maken.

Bricks and Barrels, een grote bar in het centrum van Kuala Lumpur, is versierd met blauwe en witte ballonnen. Overal lopen Aziatische jongens en meisjes in traditionele lederhosen en korte jurkjes. Er is worst, pretzel en Duits bier verkrijgbaar en er wordt aangekondigd dat er een echte Duitse band zal optreden. Aan lange tafels zitten kleine groepjes bierliefhebbers uit verschillende culturen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.