Koning Mohammed de Zesde is immens populair in zijn Marokko. Hij imponeert zijn volk niet alleen met bekende vrienden zoals P. Diddy, maar geeft Marokkanen ook wat ze willen. Zo maakt hij het land stap voor stap moderner en gaf hij zowel vrouwen als de Berberse gemeenschap meer rechten.

Op nummer drie staat de populaire Barack Obama, nummer twee wordt bezet door de Duitse bondskanselier Angela Merkel, maar op de gewilde nummer één positie pronkt toch echt een Marokkaanse naam: Sid Mohamed ben Hassan el-Aloui, oftewel Mohammed de Zesde. Sinds 1999 is hij de koning van Marokko. Hij mag zich een jaar lang ‘De meest invloedrijke persoonlijkheid van de wereld’ noemen. De eerste plaats in de peiling van de International Council for Human Rights, Arbitration Politics and Strategic Studies heeft de koning geheel aan zijn volk te danken, die massaal op hem heeft gestemd.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.