Twee recordpogingen Minecraft

in Nederland

Sinds afgelopen woensdag 23 oktober 2013 doen drie jongens van 16 jaar oud een poging om twee Guinness World records binnen te slepen. Dit met de online game Minecraft.

Minecraft wordt wereldwijd gespeeld door meer dan veertig miljoen mensen. Het spel kwam officieel uit in 2011 en is nog steeds razend populair onder de gamers. Het doel van Patrick Huiskens, Jelmer de Jong en Tim van den Boomen is om het record te verbreken dat al stond, namelijk 24 uur en 1 minuut de game spelen. In hun poging wilden de jongens maar liefst 60 uur gamen! Het andere record wat ze willen verbreken is het graven van de langste 'tunnel', in Minecraft. Ook hiervoor stond al een record van 10.000 meter. De jongens willen een tunnel bouwen van twee keer deze lengte wat hen ongeveer twee dagen zal kosten.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.