De Nepalese politiek neemt een horde

Nepal heeft een nieuwe premier. Bij de verkiezingen, die de afgelopen maanden werden gehouden in het parlement, kwam steeds geen winnaar uit de bus. De leider van de partij Nepali Congress (NC), Ram Chandra Poudel, werd in totaal zestien keer verslagen. Tot afgelopen donderdag uiteindelijk een ander won. Bij verkiezingsronde zeventien werd de leider van de communistische partij (CPN-UML), Jalanath Khanal, de nieuwe minister-president van Nepal.

Poudel deed zijn uiterste best om niet op te geven. Ook al won hij nooit, hij bleef zich kandidaat stellen totdat zijn partij zich terugtrok. De race om het premierschap duurde zeven maanden voort. En zolang de partijen het niet eens konden worden werd het land bestuurd door het omstreden interim-kabinet van Madhav Kumar Nepal.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.