Staking legt Nepal plat

De politieke spanningen in Nepal lopen nog steeds op. De maoïsten onder leiding van Pushpa Kamal Dahal (afgekort Prachanda), de voormalige maoïstische rebellenleider van de CPN-M, hebben de afgelopen dagen massaal gedemonstreerd. Zij zorgden dat een algemene staking het land drie dagen platlegde. Hun eis: generaal Rukmangut Katwal moet uit zijn functie worden gezet. Katwal is tegen integratie van voormalige maoïstische rebellen in het regeringsleger.

De maoïsten wonnen vorig jaar de verkiezingen in Nepal, maar na onenigheid over de integratie van voormalige mao-strijders, stapten ze uit de regering. De maoïstische oppositie wil dat er binnen een maand een nationale regering van maoïsten en de huidige regering wordt gevormd, anders zullen ze het land opnieuw voor onbepaalde tijd platleggen door middel van een staking.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.