Een week lang actie in Nepal

In Nepal heeft de maoïstische oppositie het leven in Kathmandu stilgelegd. Vanaf 1 mei werd er een week lang een algemene staking gevoerd en werden blokkades in de straten gelegd. De oppositieleden, die twee jaar geleden nog een grote overwinning boekten tijdens de verkiezingen, eisten opnieuw het aftreden van premier Madhav Kumar Nepal.

Vorig jaar december demonstreerden de maoïsten ook al massaal. Toen werd het land door middel van een algemene staking drie dagen stilgelegd. De partij van Pushpa Kamal Dahal (afgekort Prachanda), de voormalige maoïstische rebellenleider van de CPN-M, eiste dat generaal Rukmangut Katwal uit zijn functie werd gezet. Deze generaal is tegen integratie van voormalige maoïstische rebellen in het regeringsleger, terwijl dit voor de partij van Prachanda een cruciaal punt is.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.