De Tibetaanse ontlading in Den Haag

Om solidariteit met het Tibetaanse volk te tonen, organiseerde International Campaign for Tibet Europe, de Tibet Support Groep Nederland en de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland zondag 16 maart een demonstratie voor de Chinese Ambassade in Den Haag.

Zo'n driehonderd sympathisanten verzamelden zich zondag voor de ambassade van China om te protesteren tegen de bezetting van Tibet door China. Toen in 1949 de Chinese communisten aan de macht kwamen, werd een jaar later heel Tibet door China ingelijfd. Voor de internationale gemeenschap was het destijds moeilijk om in te grijpen omdat Tibet nooit om juridische erkenning had gevraagd. Na een grote opstand tien jaar later vluchtten de Dalai Lama en duizenden andere Tibetanen naar India waar zij politiek asiel kregen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.