'Burning rubber' autosport in Nederland

Autosport is ‘booming’ in Nederland. Terwijl de regering zich buigt over de CO2-uitstoot van de zogenoemde ‘P.C. Hoofdstraat-bolides’, bezoekt zelfs onze minister-president een Formule 1 race. En waarom ook niet? Het gaat goed met de Nederlandse autosport. Circuit Park Zandvoort (foto) heeft zelfs door een te druk programma hun stokpaardje, de ‘Masters of Formula 3’ , moeten afstaan aan het Belgische Zolder. Robert Doornbos doet goede zaken in de ‘Champ Car’ raceklasse en Rotterdam organiseert voor de derde maal de ‘Bavaria City Race’.

Debutant Adrian Sutil zal na het wegvallen van Nederlander Christijan Albers de kar moeten trekken voor het enige Nederlandse Formule 1 team ‘Spyker’. De Duitser wordt gezien als een groot talent, maar kan het dit jaar nog niet echt waarmaken in de oranje bolide. De vervanger van de Nederlandse coureur Albers deed het in zijn eerste race al niet veel beter. Hij viel al na een aantal ronden uit.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.