Een extra beveiligde Hofstad,

was iedereen daar wel zo blij mee?

De plantsoenen in de Hofstad zijn netjes gesnoeid en geveegd. Straten zijn extra schoongemaakt, veiligheidshekken geplaatst en vanaf afgelopen zondag draaien helikopters cirkels boven de stad. Dit alles om iedereen in de gaten te houden. De voorbereidingen voor de Nuclear Security Summit (NSS2014) begonnen twee jaar geleden al, maar de afgelopen dagen stond Den Haag eindelijk zichtbaar in het teken van de Top.

Maar liefst achtduizend militairen en dertienduizend politieagenten werden ingezet voor een spoedig en veilig verloop van de Top. De NSS, die wordt gehouden in het World Forum in het Statenkwartier, is de grootste ooit in Nederland georganiseerd. Er bevonden zich de afgelopen twee dagen 58 wereldleiders, vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten in Den Haag.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.