Talkshow over wapenhandel

VersPers organiseerde een livestream talkshow op 16 januari 2018 om dieper in te gaan op het onderzoek van Lighthouse Reports naar de problematiek van legale wapenhandel.

Nederland exporteert veel halffabricaten die op andere plekken in de wereld tot wapens kunnen worden gemonteerd en voor dubieuze doeleinden gebruikt kunnen worden. Lighthouse Reports onderzoekt in hoeverre dit ook daadwerkelijk speelt. Op 16 januari gingen journalisten Ludo Hekman en Nadia El Khannoussi van Lighthouse Reports in gesprek met experts uit het militaire veld; mensen die in de wapenindustrie werken en militair personeel. Of te wel, mensen die dagelijks te maken hebben met de wet- en regelgeving omtrent de handel in militaire goederen en die als geen ander bekend zijn met de complexiteit van deze regelgeving.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.