Sail 2010 gebruikte nieuwe beveilingstechnieken

Sail 2010 is volgens de organisator ‘perfect verlopen’. Tijdens het festival voer een imposante vloot van schepen van over heel de wereld naar de IJ-haven in Amsterdam. Meer dan een miljoen bezoekers bekeken de schepen tussen 19 tot 23 augustus. Hiermee is het botenfestival uitgegroeid tot het grootste van Nederland. De beveiliging van dit enorme festival kostte de organisatie dan ook ruim anderhalf miljoen.

Om ongelukken en incidenten te voorkomen, werkte de festivalorganisatie de afgelopen vijf jaar aan een waterdicht veiligheidsplan. Want Nederlands grootste festival komt niet zonder logistieke beren op de weg; ruim een miljoen bezoekers kwamen naar het woongebied rondom de IJ-haven in Amsterdam waar Sail werd gehouden. Daarom werd besloten naast de politie-inzet op en rondom het water nog ruim 350 beveiligingsmedewerkers in te zetten en gebruik te maken van veiligheidsmaatregelen als extra beveiligingscamera’s en helikopterinzet.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.